Το βιολί του ο Βύζας Μεγάρων 1-0 με τον Ι.Κενδριστάκη πήρε το ντέρμπι

Ο Βύζας Μεγάρων 1-0 με τον Ι.Κενδριστάκη πήρε το ντέρμπι

Ο ΣΚΟΡΕΡ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΔΡΙΣΤΑΚΗΣ*αριστερά) ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΡΑΤΙΔΑΚΗ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε, μετά τη 13η αγωνιστική, ο Βύζας Μεγάρων αφού νίκησε, όχι εύκολα, τον ΑΟ Μίμας με 1-0.

Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στον παράγοντα τύχη αφού ο Βύζας στάθηκε τυχερός στο  3ο λεπτο όταν την κεφαλιά του Μπαγδάτογλου απέκρουσε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μίμας ήταν πιο επιθετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωτου ημιχρόνου αλλά η αμυντική διάταξη του Βύζαντα ήταν αποτελεσματική.

Στο 45′ ο Κενδριστάκης, νέο απόκτημα ου Βύζαντα, ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κήττα σε μια κλασσική περίπτωση πέναλτι αλλά ο διαιτητής Αλιάγας διέταξε τη συνέχιση του αγώνα και η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες.

Πριν καλά καλά διανυθούνα τα πρώτα 18ο δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βύζας ο οποίος ξεκίνησε επιθετικά βρέθηκε στα καρέ του Μίμα σε οργανωμένη επίθεση,  ο Κενδριστάκης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχιση των αμυντικών και την εκτός θέσης τοποθέτηση του τερματοφύλακα Βανδώρου και με αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Το ντέρμπυ και η αγωνία και των δύο ομάδων να παραμείνουν στην κορυφή δικαιολογεί την νευρικότητα των παιχτών και συχνά το σκληρό παιχνίδι.  Μάλιστα υπήρξαν και δύο σημαντικές αλλαγές λόγω τραυματισμού. Στο 69′ βγήκε υποβασταζόμενος ο κεντρικός αμυντικός του Μίμα Έβερετ ενώ 83′ το ίδιο συνέβη για λογαριασμό του Βύζαντα με τον τρματοφύλακα Πορανίδη ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Κουφή.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

3′ Ο Μπαγδάτογλου μόνος με τον τερματοφύλακα Πορανίδη και κεφαλιά λόμπα στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

6′ Σέντρα του Στρατάκη μπλοκάρει ο Πορανίδης

7′ Σουτ με καλό οπτικό πεδίο ο Φρυγανάς από τη γραμμή της μεγάλης  περιοχής μπλοκάρει ο Βανδώρος

12′ Κόρνερ από αριστερά ο Στρατάκης, πηδάει με φόρα πάνω απ’ όλους ο Έβερετ στη μικρή περιοχή αλλά πιάνει αέρα

17′ Σέντρα ο Κωνσταντινίδης, ψηλά ο Στρατιδάκης, κεφαλιά άουτ

21′ Ο Κενδριστάκης βγάζει μπροστά, πίσω από την άμυνα το Στρατιδάκη, ο τελευταίος από καλή θέση στέλνει αδύναμο σουτ το οποίο δεν ανησυχεί τον Βανδώρο.

24′ φάουλ από δεξιά, έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Σαχόλι, κεφαλιά ο Μανώλης, μια καλή ευκαιρία την οποία εξουδετερώνει ο Βανδώρος

32′ Σουτ του Στρατάκη έξω από την περιοχή, περνάει άουτ μόλις δίπλα στο κάθετο δοκάρι

36′ Σέντρα από δεξιά ο Κήττας, πιο ψηλά απ’ όλους μπλοκάρει ο Πορανίδης

42′ Κενδριστάκης παράλληλη συρτή σέντρα από αριστερά, πίσω απ’ όλους μπλοκάρει ο Βανδώρος

45′ Ανατροπή του Κενδριστάκη μέσα στην περιοχή από τον Κήττα στην περιοχή, ο διαιτητής Αλιάγας έδειξε παίζετε προκαλώντας τις διαμαρτυρίες τόσο του παάγκου όσο και της κερκίδας  οι κιτρινόμαυροι διαμαρτύρονται έντονα.

47′ 1-0 γκολ ο Κενδριστάκης με βολέ μέσα από την μεγάλη περιοχή εκμεταλλευόμενος σύγχυση στην άμυνα του Μίμα.

56′ Φάουλ του Μανώλη στον Μπαγδάτογλου λίγο έξω από την περιοχή, εκτελεί ο Στρατάκης, μπλοκάρει ο Πορανίδης.

59′ κοντή σέντρα ο Μπαγδάτογλου, κόβει ο Μανώλης μην επιτρέποντας επικίνδυνη εξέλιξη

65′ Σωτήρια επέμβαση του Έβερετ προ του επερχομένου Χατζημελετιάδη

69′ Αποχώρηση του Έβερετ λόγω τραυματισμού, αλλαγή Γεωργακής

70′ η δεύτερη καλύτερη ευκαιρία του αγώνα μετά το δοκάρι του Μπαγδάτολου στο 3′. Σέντρα ο Σαχόλι αριστερά, διώχνει ο Βανδώρος και το οριζόντιο δοκάρι. Στο ρημπάουντ δυνατό σουτ ο Κωνσταντινίδης, στέλνει σε κόρνερ ο Βανδώρος.

71′ Κεφαλιά του Φρυγανά άουτ

75′ Μανώλης απευθείας σουτ, διώχνει ο Βανδώρος

76′ Σουτ με προϋποθέσεις ο Μπαγδάτογλου, άουτ

81′ Σουτ του Στρατάκη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βύζαντα

Διαιτητής: Α. Αλιάγας

Βοηθοί: Ν. Μανούρας, Α. Καντανολέων

Παρατηρητής αγώνα: Πάρης Τσιμίκος

Γιατρός αγώνα: Κώστας Οικονομόπουλος

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (προπονητής Θοδωρής Παχατουρίδης): Πορανίδης (83′ λόγω τραυματισμού Κουφής), Λύγδας, Μανωλιάς, Φλέγγας, Μανώλης, Φρυγανάς, Κενδριστάκης (90′  Καραγιάννης), Χατζημελετιάδης, Κωνσταντινίδης, Σαχόλι, Στρατιδάκης

Αναπληρωματικοί: Σταμέλος, Ρετζιάνο, Μαυρονάσος, Δρυμούσης, Λεβεντούρης, Παπαδάκης

ΑΟ ΜΙΜΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ (προπονητής Χάρης Κουστέρης): Βανδώρος, Μήτσος Α., Κήττας, Έβερετ (69’λόγω τραυματισμού  Γεωργακής), Γαλανός, Μήτσος Δ. (68′ Κουφής), Μάκρας, Μαζιώτης, Μπαγδάτογλου, Τούσης, Στρατάκης

Αναπληρωματικοί: Σταφάι, Δρομούσης, Αιγινίτης, Χριστόπουλος, Μάππας, Χατζής

* Στην αρχή του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Λεωνίδα Νικολάου, πρώην προέδρου του Βύζαντα, και Κυριάκου Φουρνάρη, παλαιμάχου του Βύζαντα.

Απόδοση: ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

Ρεπορτάζ-Φωτό: Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα