Το σενάριο και η πιθανότητα για το «παράθυρο» για τους 2ους της Γ’ Εθνικής στην Football League

Το σενάριο και η πιθανότητα για το «παράθυρο» για τους 2ους της Γ’ Εθνικής στην Football League

Πιθανό το σενάριο η νέα Football League να συμπληρωθεί με 12 ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Όσο η Super League δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση για τη συμμετοχή των β’ ομάδων της στη νέα Football League τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αγωνιστούν εκεί και οι σύλλογοι που θα τερματίσουν δεύτεροι στους ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη συνεδρίαση στην ΕΕ της ΕΠΟ όπου παρά το γεγονός ότι η Super League είχε προτείνει συμμετοχή στη νέα Football League 4-6 β’ ομάδων της – που θα τερματίζουν στις πρώτες θέσεις- το πλάνο αυτό φαίνεται ότι δεν προχωρά.

Στην Super League δεν έχουν αποφασίσει εάν θα κινηθούν προς αυτό το μέτωπο και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κοινή γραμμή. Κι αυτό διότι β’ ομάδες δε θα έχουν δικαίωμα ανόδου, ενώ παράλληλα το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα είναι χαμηλής ταχύτητας δεν ενισχύει το πλάνο που οραματιζόταν ο Γιώργος Βασιλειάδης για να σταματήσει το φαινόμενο των δανεισμών.

Οι περισσότεροι παίκτες θα προτιμήσουν να αγωνιστούν σε ομάδα της Super League ή να μετακομίσουν στο εξωτερικό παρά να παίξουν σε μια τέτοια κατηγορία χωρίς κανένα κίνητρο.

Στην ΕΠΟ έχουν δώσει τελεσίγραφο μερικών ημερών ακόμα ώστε να αποφασίσουν στην Super League εάν οι β’ ομάδες θα πάρουν μέρος στη νέα Football League. Σε διαφορετική περίπτωση, η κατηγορία θα στελεχωθεί ως εξής: Από τους 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής, από τους 4 δευτεραθλητές που θα προκύψουν από μπαράζ κι από τις ομάδες που θα τερματίσουν κάτω από την 10η θέση της τωρινής Football League.

Σχετικά Άρθρα