Στον «αέρα» τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Στον «αέρα» τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Σφοδρές αντιδράσεις στις τοπικές Ποδοσφαιρικές Ενώσεις (ΕΠΣ) έχει προκαλέσει η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία. Σύμφωνα με αυτή, από την 17η Αυγούστου τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί ή δεν έχουν επικαιροποιήσει την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ δεν θα μπορούν ν’ αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα και να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοσίου.

Κάποιες ΕΠΣ έχουν καταλήξει να ζητήσουν από την ΕΠΟ να λάβει, εφόσον δεν υπάρξει παράταση της εφαρμογής των κυρώσεων ή κάποια άλλη συμφέρουσα για την απρόσκοπτη λειτουργία των σωματείων διευθέτηση, συνολική απόφαση για αναστολή όλων των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, ως το τελευταίο μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι Ενώσεις είναι:

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις παραπάνω Ενώσεις πρέπει να συμπληρώσουμε και τις ΕΠΣ που ήδη έχουν καταθέσει την αντίδρασή τους, ανάμεσά τους και η ΕΠΣ Φωκίδας και αποφάσισαν αναστολή που είναι οι εξής:

ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ

ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ

ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ

πηγή: pamebala.gr

Σχετικά Άρθρα