ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ: Τι σημαίνει η αναδιάρθρωση για τους παίκτες

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ: Τι σημαίνει η αναδιάρθρωση για τους παίκτες

Ο Σπύρος Μαραθωνίτης ανέφερε για τα όσα γίνονται τελευταία με την αναδιάθρωση.
Τα έχω πει εδώ και καιρό οι ομάδες που ανεβαίνουν από τη Γ Εθνική μετά τα μπαράζ χρειάζονται minimum 600 χιλιάδες κεφάλαιο για να ξεκινήσουν και όλα αυτά μέσα σε 15 μέρες.
Πρόθεση είναι να μην υπάρχει καμία παράταση και οποία ομάδα δεν έχει τις προδιαγραφές να μην αντικαθίσταται από άλλη
Γιατί ο στόχος είναι να υπάρχουν λιγότερες επαγγελματικές ομάδες τα επόμενα τρία χρόνια όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα θεωρούν.
Η Γ Εθνική πλέον με λιγότερους ομίλους αυτό σημαίνει ουσιαστικά και περισσότερα έξοδα για της ομάδες βέβαια σίγουρα και καλύτερο πρωτάθλημα με τον κίνδυνο όμως κάποιοι να μην αντέξουν μέχρι το τέλος.
Τα τοπικά θα παραμείνουν ως έχουν μόνο που η άνοδος τους θα είναι πιο δύσκολη στην Γ Εθνική.
Τι σημαίνει η αναδιάρθρωση για τους παίκτες?
Όσοι παίκτες είναι γεννημένοι ως το 1998 και λίγο μικρότερη αποκτούν ένα πλεονέκτημα και ανεβάζουν τις μετοχές τους αυτό όμως δεν αφορά όλους προϋποθέτει αυτοί οι παίκτες να είχαν παίξει σε υψηλό επίπεδο και να είχανε κάνει καλές χρονιές.
Παίκτες που φέτος αγωνίστηκαν στη Superleague 2 έχουν μεγάλο πλεονέκτημα ( αναμφισβήτητα ήταν και το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων δέκα χρονών).
Τι γίνεται όμως με τις ομάδες της Football League του χρόνου θα είναι Σούπερ Λιγκ 2 εάν πάνε με αυτά τα ρόστερ που έχουν δεν θα έχουν εύκολα τύχη μην ξεχνάμε ότι θα πέφτουν πολλές ομάδες
την επόμενη χρονιά οπότε σίγουρα θα υπάρχουνε ανακατατάξεις και οι παίκτες που θα περισσέψουν θα πάνε κυρίως στην αμέσως από κάτω κατηγορία πού είναι η Γ Εθνική και στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα υπάρχουν και πολλές ελεύθερες θέσεις για παίκτες που προέρχονται από τα τοπικά ή για παίκτες που μέχρι πέρυσι αγωνίζονταν σε αυτή την κατηγορία βλέπεις οι ομάδες θα είναι πολύ λιγότερες.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι αυτοί που έχουν δουλέψει σίγουρα θα έχουν μία καλύτερη τύχη οι υπόλοιποι απλά θα κάνουν το χόμπι τους στα τοπικά.
Η αναδιάρθρωση σε πρώτη φάση φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο και να βάζει νέες βάσεις εγώ από την πλευρά μου είμαι πολύ θετικός αλλά θα πρέπει να το δούμε και στην πραγματικότητα πώς θα δουλέψει.
Έτσι και άλλιος έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Μακάρι αυτό να είναι μία νέα αρχή δεν μπορούν να ευνοηθούν όλοι και δεν χρειάζεται κιόλας.
Πάντως τέτοια κινητικότητα για μεταγραφές εγώ ως ατζέντης είχα πολλά χρόνια να δω στην Ελλάδα ειδικά για τη Superleague 2 για αυτή τη χρονιά που έρχεται.

Σχετικά Άρθρα