Ολοκληρώθηκε το 5ο τουρνουά Αθληση και Περιβάλλον στον Ασπρόπυργο

O Απόλλων Ποντίων νικητής του φετινού τουρνουά για 2η συνεχή χρονιά

Πραγματοποιήθηκαν οι Τελικοί Αγώνες του Τουρνουά ”Άθληση & Περιβάλλον” με τους αγώνες Κριός Ασπροπύργου – Ίκαρος Ασπροπύργου 2-2 (6-5 πεν.) και Απόλλων Ποντίων Ασπροπύργου – Ένωση Πανασπροπυργιακού Δόξας 2-0.
Μεγάλος Νικητής του φετινού Τουρνουά αναδείχθηκε για 2η συνεχή χρονιά ο Απόλλων Ποντίων.
Στις απονομές παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικ. Μελετίου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης κ. Ι. Κατσαρός, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Κωνσταντινίδης, το Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΑ κ. Κ. Καλλιέρης, ο Αναπληρωτής Ταμίας ΕΠΣΔΑ κ. Χ. Σοφιανίδης, οι Προέδροι & εκπρόσωποι των Σωματείων Θ. Τσόκας & Ι. Μελετίου (Πανασπροπυργιακού), Ι. Τσακίρης (Ικάρου), Θ. Βάντζος (Κριού), Γ. Ευσταθιάδης (Απόλλων)… και πολλοί φίλαθλοι.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο υπεύθυνος Διοργάνωσης του Τουρνουά Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος – Μέλος ΔΣ Οργανισμού Άθλησης κ. Αντ. Κοναξής αναφέρθηκε στην όλη δράση αλλά και στις εργασίες που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο γήπεδο… λέγοντας τα εξής:
”Κυρίες – κύριοι, σας καλωσορίζω για 5η συνεχή φορά στο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά ‘’Άθληση & Περιβάλλον’’ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Γήπεδο Παραλίας Ασπροπύργου με τη συμμετοχή ομάδων ανδρών της ΕΠΣΔΑ, τόσο της πόλης μας, όσο και γειτονικών Δήμων.
Μια δράση που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια με τη συμπαράσταση του αείμνηστου Προέδρου Γ. Τσόκα, συνεχίζει να τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου μας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος της Διοίκησης κι έχει την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου μας κ. Νικ. Μελετίου με μοναδικό στόχο μέσα από το πιο γνωστό άθλημα στον κόσμο… το Ποδόσφαιρο να προάγεται ο Πολιτισμός και το Περιβάλλον.
Ο Πολιτισμός μέσω του ήθους και την ευγενούς άμιλλας των παικτών αλλά και των χορευτικών και αθλητικών τμημάτων του Οργανισμού Άθλησης και του Συλλόγου Κατοίκων Παραλίας… και το Περιβάλλον μέσα από τις δεντροφυτεύσεις αλλά και τον εξωραϊσμό του χώρου αυτού.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αγώνες γίνονται σε ένα γήπεδο που δημιουργήθηκε το 2006 σε ένα χώρο όπου υπήρχαν εκκαμινεύματα, μπάζα και σωρεία από σκουπίδια. Όπως επίσης ότι με στοχευόμενες ενέργειες και συνεχείς δράσεις του Συλλόγου της περιοχής με τη στήριξη του Δήμου δημιουργήθηκε χώρος πάρκινγκ και δεντροφυτεύτηκε ο περιβάλλοντας χώρος εντός κι εκτός γηπέδου… και με παρέμβαση στην Περιφέρεια απομακρύνθηκαν τα υπόλοιπα εκκαμινεύματα που όλοι μας βλέπαμε στο πίσω μέρος μέχρι πέρυσι.
Βρισκόμαστε λοιπόν σε ένα γήπεδο που αποτελεί κόσμημα της περιοχής, που όπως και σε όλα τα άλλα γήπεδα τα τελευταία 5 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος του Οργανισμού Άθλησης με τη βοήθεια του Δημάρχου και όλων των συναδέλφων έγιναν πολλές εργασίες συντήρησης.
1. Ο τάπητας χτενίστηκε 3 φορές (’14, ’17, ’18) και προστέθηκαν 10 τόνοι καουτσούκ.
2. Οι λαμπτήρες, οι θερμοσίφωνες, οι πυκνωτές, τα ντους και τα κυκλώματα φωτισμού αλλάχθηκαν.
3. Η ισχύς τάσεως αυξήθηκε.
4. Τα δίχτυα τερμάτων και περίφραξης συντηρούνται ετησίως.
5. Τα μαδέρια εξέδρας και τα κυτία φωτισμού αλλάχθηκαν.
6. Οι πάγκοι ομάδων αντικαταστάθηκαν εξολοκλήρου.
Ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες για σκέπαστρο στη μια εξέδρα και καινούρια αποδυτήρια… έχοντας πάντα στο μυαλό μας την αλλαγή του τάπητα με νέο τελευταίας γενιάς και τη δημιουργία αθλητικού χώρου στο κάτω ακάλυπτο σημείο του γηπέδου.
Κυρίες και κύριοι βρισκόμαστε στο γήπεδο της Παραλίας Ασπροπύργου που φιλοξενούνται μόνιμα 2 ομάδες ο Αίας Παραλίας και ο Κριός Ασπροπύργου, που εκτός των άλλων παροχών (οικονομική ενίσχυση, δωρεάν εγκαταστάσεις), φροντίζουμε μέσω χορηγιών να καλύπτουμε το αθλητικό τους υλικό κάθε χρόνο… αλλά και φιλοξενήθηκαν ομάδες του Δήμου μας όπως ο Πυρρίχιος, η Ένωση Πανασπροπυργιακού… όπως και γειτονικών Δήμων, η Λαμπερή, ο Πήγασος, ο Ηρακλής Ελευσίνας, ο Μανδραϊκός και ο ΠΑΟΚ Μάνδρας, ο Θρίαμβος και οι Λύκοι Χαϊδαρίου όταν είχαν γηπεδικό πρόβλημα.
Γιατί ως γνωστόν είμαστε ο Δήμος με τα περισσότερα γήπεδα και αθλητικούς χώρους στη Δυτ. Αττική (4 γήπεδα ποδοσφαίρου, 4 κλειστά γυμναστήρια, 2 βοηθητικά) τα οποία ανακαινίζονται σταδιακά και αποτελούν παράδειγμα για άλλους Δήμους.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους όλες τις Διοικήσεις των ομάδων, της Ένωσης Πανασπροπυργιακού, του Πυρρίχιου, του Ικάρου, του Απόλλωνα Ποντίων, του Αίαντα, των Αγ. Αναργύρων, του Ζεφυρίου, του Κριού, τους προπονητές, τους παίκτες, τους διαιτητές και τους γιατρούς… αλλά κυρίως το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης, τους συναδέλφους μου και τους συνεργάτες μου κκ. Ε. Φωτοπούλου και Α. Ρουμελιώτη για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Το 5ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά έληξε με νικητή για 2η συνεχόμενη χρονιά τον Απόλλων Ποντίων. Με τη βοήθεια και τη στήριξή σας ευελπιστώ το Τουρνουά αυτό να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα.”

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος συνεχάρη το συνεργάτη του για τη διοργάνωση του Τουρνουά που πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει σε όλους τους αθλητικούς χώρους καθώς και στις επιπλέον εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο της Παραλίας και ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν το έργο αυτό και να στηρίξουν το συνεργάτη του στις επερχόμενες εκλογές.

Σχετικά Άρθρα