Οι ομάδες που ανεβαίνουν από κάθε κατηγορία και η αφαίρεση βαθμών όταν δεν κατεβαίνουν τμήματα από τις υποδομές

Οι ομάδες που ανεβαίνουν από κάθε κατηγορία και η αφαίρεση βαθμών όταν δεν κατεβαίνουν τμήματα από τις υποδομές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ
Σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣΑΝΑ σχετικά με το τι θα ισχύσει στα φετινά πρωταθλήματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Εγκρίθηκε από το Δ.Σ το πρακτικό της Επιτροπής Πρωταθλήματος που αφορά τα κάτωθι:
  Άνοδος και υποβιβασμός Α’ – Β’- Γ’ Κατηγορίας
Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία: Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε έναν όμιλο των δεκαέξι (16) ομάδων σε διπλές συναντήσεις (δύο γύρους).
1) Μετά την ολοκλήρωση του Α’ και Β’ γύρου, η πρωταθλήτρια ομάδα της κατηγορίας προβιβάζεται στην ανώτερη κατηγορία (Γ΄ Εθνική).
2) Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου μετά την λήξη του πρωταθλήματος Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας υποβιβάζονται στη Β’ ερασιτεχνική κατηγορία.
Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων από την Γ εθνική κατηγορία θα υποβιβάζεται και ανάλογος αριθμός ομάδων από την Α΄ ερασιτεχνική στην Β΄ Ερασιτεχνική.
Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία: Από την Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία προβιβάζονται στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι δύο (2) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα απευθείας. Η 3η θέση ανόδου προκύπτει από την 3η βαθμολογικά ομάδα της Β’ Κατηγορίας και της 4ης ομάδας βαθμολογικά της Β’ Κατηγορίας κατόπιν αγώνα μπαράζ και εφόσον η διαφορά βαθμών μεταξύ των παραπάνω ομάδων είναι μέχρι και δύο (2) βαθμών. Σε αντίθετη περίπτωση ανεβαίνει απευθείας η 3η βαθμολογικά ομάδα. Από την Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία υποβιβάζονται στην Γ’ Κατηγορία τρεις (3) ομάδες . Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες της κατάταξης δηλαδή ο 15ος και ο 16ος  απευθείας ενώ η 3η θέση υποβιβασμού θα προκύψει κατόπιν αγώνος μπαράζ μεταξύ του 14ου της Β’ Κατηγορίας και του 3ου από την Γ’ Κατηγορία. Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδος από την Γ’ Εθνική Κατηγορία της Ενώσεως μας αυτομάτως θα υποβιβάζονται τρεις (3) ομάδες απευθείας θέσης 14ης , 15ης και 16ης του βαθμολογικού πίνακα και ο 4ος από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα της Β’ κατηγορίας δίνει αγώνα μπαράζ με τον 3ο του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Επίσης σε περίπτωση υποβιβασμού δύο (2) ομάδων της Ενώσεως μας από την Γ’ Εθνική Κατηγορία τότε θα υποβιβάζονται τέσσερις (4) ομάδες απευθείας και ο 5ος από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα θα δίνει αγώνα μπαράζ με τον 3ο του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία: Από την Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία προβιβάζονται στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι δύο (2) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα απευθείας και ο 3ος της κατάταξης θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 3ο ή 4ο ή 5ο από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Υποχρεωτική συμμετοχή σε 2 κατηγορίες Υποδομών
Τα σωματεία Α’- Β’ Κατηγορίας ανδρών υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε δύο (2) εκ των πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ-18,Κ-16,Κ-14,Κ-12) και της Γ’ κατηγορίας σε δύο (2) τουλάχιστον από  τα πρωταθλήματα υποδομών (Κ-18, Κ-16,Κ-14,Κ-12,Κ-10). Σε περίπτωση αποβολής ή παραίτησης ομάδας υποδομών από το πρωτάθλημα υποδομών το σωματείο ανδρών Α’ – Β’- Γ’ Κατηγορίας θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ και αφαίρεση τριών (-3) βαθμών από τον τρέχοντα βαθμολογικό πίνακα για την μία (1) ομάδα υποδομών. Σε περίπτωση αποβολής ή παραίτησης και της δεύτερης ομάδος υποδομών από το Πρωτάθλημα Υποδομών το σωματείο ανδρών της Α’ – Β’- Γ’ Κατηγορίας θα τιμωρείται με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο οχτακοσίων (800,00) ευρώ και επιπλέον αφαίρεση τριών (-3) βαθμών από τον τρέχοντα βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.
Μπαράζ Β’- Γ’ Κατηγορίας
Στο μπαράζ μεταξύ των ομάδων Β’-Γ’ Κατηγορίας θα ισχύουν όροι και προϋποθέσεις βάση προκήρυξης της Β’ Κατηγορίας.
Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Α’-Β’-Γ’ Κατηγορίας θα ανακοινωθούν μετά την γνωστοποίηση του νέου Κ.Α.Π από την Ε.Π.Ο.

Σχετικά Άρθρα