ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΣΚΑΝΑ: Οι γυναίκες του Πανελευσινιακού ΑΟΚ με τον ΑΟ Προφήτη Ηλία

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΣΚΑΝΑ: Οι γυναίκες του Πανελευσινιακού ΑΟΚ με τον ΑΟ Προφήτη Ηλία

 

Την Κυριακή 24/10 και ώρα 19:30 οι Γυναίκες του ΑΟΚ Πανελευσινιακού δίνουν ένα δυνατό παιχνίδι με αντίπαλο τον Α.Ο. Προφήτη Ηλία για τη αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΣΚΑΝΑ.
Παράλληλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, ο Πανελευσινιακός ΑΟΚ και η Γυναικεία του Ομάδα στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.
Η πρόληψη σώζει ζωές!
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της.
Αν ο καρκίνος διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης ξεπερνά το 95%.
Η Ελλάδα είναι δυστυχώς από τις χώρες όπου η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται συνήθως όταν η νόσος είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.
 Η πρόληψη παραμένει πάντα η καλύτερη θεραπεία, καθώς η ασθένεια είναι σήμερα ιάσιμη εάν ανιχνευθεί έγκαιρα.
 Η τροποποίηση του τρόπου ζωής (πχ. υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση, αποφυγή της έκθεσης σε άσκοπη ακτινοβολία κλπ.) μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.
Η αυτοεξέταση του μαστού από την ίδια την γυναίκα και η τήρηση των κανόνων προληπτικού ελέγχου με τακτική κλινική εξέταση των μαστών από ειδικό γιατρό και ετήσια μαστογραφία μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση.

 

Σχετικά Άρθρα