ΜΠΑΣΚΕΤ Α/2: Ηττα στην πρεμιέρα η ΝΕ Μεγαρίδας

ΜΠΑΣΚΕΤ Α/2: Ηττα στην πρεμιέρα η ΝΕ Μεγαρίδας

Hττα της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος από το Μαρούσι με 60-79 για την πρεμιέρα της Elite League.


Μεγαρίδα-Μαρούσι 60-79

Διαιτητές: Μηλαπίδης-Καλογερόπουλος Φ.-Στρέμπας (Ηπιώτης)
Δεκάλεπτα: 15-17, 36-43, 56-62, 60-79
ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης 3 (1), Γκατζιάς 6 (1), Αγγελόπουλος 10, Γερομιχαλός 12, Καψαλός, Ντουμπίνσκι 4, Σωτηράκης, Καλλινικίδης 10, Χάσα 2, Γεωργαλάς 10, Ζαρκαδούλας 3 (1).

ΜΑΡΟΥΣΙ (Σκαραφίγκας): Σταυρακούκας 22 (5), Μόσιαλος, Στασινός 8 (2), Θεοδώρου 4, Ξύδας 10 (2), Κανέλλης, Μαργέλης 4, Καμαριανός 17 (2), Παπαγεωργόπουλος 4, Μιχαλούτσος 10, Ζορμπάς, Κουτσονικόλας.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ (2Η)

ΦΕΑ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΈΛΦΕΙΑΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΠΑΓΟΥ-ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ

ΑΜΥΝΤΑΣ-ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ -ΤΡΙΤΩΝΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ-ΨΥΧΙΚΟ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ -ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο προπονητής της ΝΕΜ Γιώργος Μάνταλος τόνισε.

«Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στο Μαρούσι για μία καθαρή και 100% δίκαιη νίκη. Παρουσιαστήκαμε πολύ κακοί αγωνιστικά και αναλαμβάνω, μαζί με το σταφ, πλήρως την ευθύνη, γιατί είχαμε υπολογίσει κάποια πράγματα που δεν βγήκαν. Παρουσιαστήκαμε πολύ άστοχοι, οπότε το Μαρούσι κέρδισε πολύ δίκαια, πολύ καθαρά, με μία εξαιρετική διαιτησία, για να τα πούμε όλα. Αλλά δεν με απασχολεί καθόλου το παιχνίδι και το αποτέλεσμα.

Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, με αυτά που συνέβησαν εδώ σήμερα. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε αυτό εδώ το γήπεδο αυτό το πράγμα και δεν θέλω να σταθώ καθόλου στο αγωνιστικό κομμάτι. Δίνω από σεβασμό τα συγχαρητήρια στον αντίπαλο, γιατί τα αξίζει. Αυτά που έγιναν σήμερα ήταν ντροπή για το ελληνικό μπάσκετ. Αν είναι αυτή η Elite League, δεν τη θέλουμε. Έχω πολύ σοβαρές σκέψεις ακόμα και να φύγω, δεν με απασχολεί, δεν με ενδιαφέρει. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.

Δεν χρειαζόταν το Μαρούσι, εφόσον είχε μια εξαιρετική ομάδα και παραδέχομαι την ανωτερότητά της, να έρθουν εδώ “εναλλακτικοί” τύποι να την υποστηρίξουν. Ήρθαν κάποιοι παράξενοι άνθρωποι εδώ στην NEM BC Arena, που είχε παιδιά και οικογένειες. Έφυγαν σήμερα 100 οικογένειες από το γήπεδο, έφυγαν παιδιά με κλάματα στο ημίχρονο! Δεν μπορεί να γίνει κάτι υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το μπάσκετ, αυτό το προϊόν. Το λέω ξεκάθαρα.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι η κατηγορία μας υποδέχθηκε σκληρά, όσον αφορά την αθλητικότητα και την παρουσία των κορμιών μέσα στο γήπεδο. Όμως, δεν μου καίγεται καρφί. Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτό. Δεν μπορώ να βλέπω παιδάκια από την κερκίδα να κλαίνε.

Εμείς γιατί βάλαμε τα κουστούμια; Αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε; Αυτή είναι η Elite League; Όλοι ήξεραν ότι θα έρθουν να κάνουν, αυτό που ήρθαν να κάνουν. Γιατί το έχει ανάγκη η ομάδα που κέρδισε αυτό να το κάνει; Γιατί να το υποστούν αυτό οι οικογένειες; Και γιατί να είμαστε μέρος; Γιατί να είμαι μέρος αυτού του πράγματος; Δεν θέλω και το καταδικάζω και το καταγγέλω δημόσια.

Κάποιος πρέπει να το πει. Αν δεν μπορούμε να το περιφρουρήσουμε, τι νόημα έχει; Δηλαδή, αν κερδίζαμε εμείς σήμερα, τι θα γινόταν; Και δεν κρύβομαι. Λέω ότι εγώ φταίω, ότι δεν ετοιμάσαμε καλά την ομάδα, 100%, προπονητικά φταίω εγώ και η ομάδα μου παρουσιάστηκε χάλια. Οι παίκτες μου προσπάθησαν, δεν τους έδωσα καλές κατευθύνσεις, η διαιτησία ήταν εξαιρετική, άρα δεν κρύβομαι πουθενά. Τι δουλειά έχει να είμαστε μέρος αυτού του συστήματος; Αυτού του κόλπου; Όλοι έχουν ευθύνη, όλος ο κόσμος. Είναι ντροπή, πραγματικά είναι ντροπή».

Σχετικά Άρθρα