Και επίσημα συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας

Και επίσημα συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας


Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας – όπως προέκυψε από τις εκλογές – πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα, 5 Απριλίου, την πρώτης της συνεδρίαση και αφού συγκροτήθηκε σε Σώμα πήρε (όπως αναμενόταν, άλλωστε) την οριστική απόφαση για “σέντρα” το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 10-11 Απριλίου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από την αγωνιστική που σταμάτησε και θα ολοκληρωθεί μόνο ο πρώτος γύρος.
Στη συνεχεία οι 10 πρωταθλητές των ομίλων θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 5 ομάδων ο καθένας.
Η κάθε ομάδα θα δώσει από 4 αγώνες (2 εντός – 2 εκτός έδρας), δηλαδή θα γίνει ένας γύρος.
Τέσσερις ομάδες, συνολικά, θα ανέλθουν στην παραπάνω επαγγελματική κατηγορία.

«Η ΕΕ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

– Ενέκρινε την τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Ως ημερομηνία επανέναρξης ορίστηκε η 11η Απριλίου 2021. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο και θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες.

Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ», αναφέρεται από πλευράς ΕΠΟ.

Σχετικά Άρθρα