Ημέρα Μνήμης για την Φίλαθλο Ελευσίνα 8 Μαΐου 1960

Ημέρα Μνήμης για την Φίλαθλο Ελευσίνα 8 Μαΐου 1960

Θυμόμαστε με σεβασμό τους αδικοχαμένους φιλάθλους του Πανελευσινιακού :
▪️Ελευθερία Κουβίδου
▪️Μανώλη Καρποδίνη
▪️Γιώργο Θεοδώρου
▪️Δημήτρη Βερύκιο
οι οποίοι έχασαν την ζωή τους απο την σύγκρουση επιβατικού λεωφορείου με τραίνο σε «προσωρινά» αφύλακτη διάβαση στην Ροδοδάφνη Αχαϊας.
Η φύλακας ειδοποιηθηκε λανθασμένα για την ώρα διέλευσης του τραίνου.
◾️ Η τραγικότητα του γεγονότος, που συγκλόνισε την Ελευσίνα αλλά και την φίλαθλο Ελλάδα, αναφέρεται στο ότι και τα δυο μέσα μεταφοράς είχαν 100% πληρότητα από Ελευσίνιους φιλάθλους.
Το τραίνο μάλιστα ναυλώθηκε τελευταία στιγμή για να καλύψει τις ανάγκες επιστροφής τους από την Πάτρα, όπου είχαν παρακολουθήσει τον Πανελευσινιακό να επιτυγχάνει περίτρανη νίκη επί του Ολυμπιακού Πάτρας με σκόρ 5-3.

Η ομάδα βρισκόταν σε τροχιά ανόδου στην Α΄ Εθνική και αυτή η προοπτική κινητοποίησε απίστευτο αριθμό φίλων και οπαδών που την ακολούθησαν με όποιο μέσο, στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Όταν συνέβη το δυστύχημα, οι πρώτοι εκδρομείς είχαν ήδη επιστρέψει στην Ελευσίνα και ετοίμαζαν γιορτή υποδοχής.
◾️ Την επόμενη ημέρα ο τύπος της εποχής, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την πρωτοφανή για τα αθλητικά συμβάντα της χώρας, είδηση. Περιέγραφαν στιγμές πόνου και απόγνωσης που διαδραματίζονταν σε κάθε γωνιά της πόλης. Μικρές ιστορίες που θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει την μετακίνηση κάποιων φιλάθλων, που δεν επέστρεψαν.
Για την ιστορία, η ενδεκάδα με την οποία αγωνίστηκε ο Πανελευσινιακός σε εκείνη την αναμέτρηση:
ΚΑΛΛΙΤΖΑΚΗΣ, ΜΠΑΚΑΛΟΥΜΗΣ, ΜΟΥΡΙΚΗΣ, ΔΟΥΚΑΣ, ΚΑΡΜΠΟΝΗΣ, ΔΗΜΑΣ, ΑΔΑΜ, ΣΑΡΙΜΠΕΓΙΟΓΛΟΥ, ΚΑΠΑΡΟΣ, ΜΟΥΡΑΤΗΣ, ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ.
Τα γκόλ πέτυχαν οι ΜΟΥΡΑΤΗΣ 3 (τρία), ΚΑΠΑΡΟΣ και ΣΑΡΙΜΠΕΓΙΟΓΛΟΥ.
Ολα τα προηγούμενα χρόνια ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πανελευσινιακού, διοργάνωνε εκδρομή με την συμμετοχή συγγενών των θυμάτων, φίλων αθλητών, ποδοσφαιριστών, τελώντας επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που έχει τοποθετηθεί στο σημείο, καθώς επίσης και ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα Παλαιμάχων της περιοχής.
Φέτος όπως, πέρυσι και πρόπερσι οι συνθήκες δεν επέτρεψαν τόσο την επίσκεψη στην Ροδοδάφνη όσο και την διεξαγωγή του παραδοσιακού αγώνα.
◾️ Αιωνία η μνήμη τους.

Σχετικά Άρθρα