Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ κλείνει τα… 28 χρόνια

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ  κλείνει τα… 28 χρόνια

 

 

Η ΕΡΑ Σπορ βγήκε στον… αέρα στις 3 Μαΐου 1993 και έγραψε ιστορία, ειδικά με την εκπομπή «Μικρόφωνο στα γήπεδα» που συντόνιζε κάθε Κυριακή ο Ηρακλής Κοτζιάς.

Με όπλο το… φανατικό της κοινό, η ΕΡΑ Σπορ στους 101.8 έγινε «σχολή» για το ελληνικό αθλητικό ραδιόφωνο. «Χρειάστηκαν δέκα υπογραφές υπουργών για να φτιάξουμε την ΕΡΑ Σπορ…» θυμόταν ο αείμνηστος Κώστας Μότσης, για να βγει στον αέρα ο πρώτος αθλητικός σταθμός πανελλήνιας εμβέλειας.

Ο αήμνειστος Κώστας Μότσης βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή» αντιδρώντας στο «μαύρο» που επέβαλε «με το έτσι θέλω» η τότε κυβέρνηση. «Θα μπορούσα να αδιαφορήσω, καθώς εδώ και χρόνια είχα αποχωρήσει από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Όμως αισθάνθηκα πως ένα κομμάτι της ζωής μου, ένα δικό μου παιδί το φίμωναν. Ηρθα σε επαφή με τα παιδιά στο ertopen.gr, τα οποία αντιστεκόταν στην παράλογη απόφαση της κυβέρνησης. Ρίξαμε την ιδέα να βγάλουμε στον αέρα το “Μικρόφωνο Στα Γήπεδα“, την εκπομπή που κάθε Κυριακή, επί σειρά ετών συντρόφευε το φίλαθλο κοινό. Ετσι, όλοι μαζί, τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανή την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η οποία περιμένω να την ακούσω ξανά από τη γνώριμη συχνότητα των 101,8…».

Σχετικά Άρθρα