ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι “”βγαλμένο από καρδιάς “”

Δύσκολες εποχές για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς σε όλη την Ελλάδα .
Αν όπως λέμε όλοι ΑΓΑΠΑΜΕ το ποδόσφαιρο και τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΌ να θυμάστε ότι η λέξη και το συναίσθημα της ΑΓΆΠΗΣ συνοδεύονται από ΑΝΙΔΙΟΤΈΛΕΙΑ.

Ο κόσμος μας έχει αλλάξει πολύ , όλοι τρέχουν χωρίς να ξέρουν τον προορισμό.

Οι παίκτες τα σωματεία οι διοικήσεις οι προπονητές 3 χρόνια τώρα σερί με καραντίνα και μια σεζόν “”ψευτοπρωταθλημα”” όχι απλά εμειναν στάσιμοι αλλα πήραν την κατιούσα.
Οι παίκτες πλέον έχουν χάσει τη διάθεση και τα κίνητρα τους,οι διοικήσεις έπαψαν κι αυτές να “”επενδύουν “” με οποιον τρόπο στις ομάδες τους , οι προπονητές δεν ξέρουν τι είδους προετοιμασία να κάνουν ποτέ θα ξεκινήσουν ποτέ θα τελειώσουν .

Αλλά θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στους παίκτες .
Οι διοικήσεις δύσκολα θα αλλάξουν οπτική. Εμείς οι προπονητές προσπαθούμε με κάθε κόστος να κάνουμε με αξιοπρέπεια τη δουλειά μας ,αλλά για την νεολαία ο αθλητισμός είναι το σημαντικότερο κομμάτι στο οποίο δυστυχώς δεν στέκεται κάνεις.

Χάσαμε τα “”παιδιά μας “”!
Και δεν θα σταθώ σε γήπεδα ,ωράρια, εγκαταστάσεις κλπ που ταλαιπωρούν πολλές ομάδες ( π.χ στο γήπεδο του Σ.Ε.Φ. προπονούνται 13 ομάδες !!!) αλλά θα εστιάσω περισσότερο στα “”παιδιά μας “”.
Μιλάω ως προπονητής αλλά πιο συγκεκριμένα ως γονεας .

Χανόμαστε….
Τα παιδιά είναι το μέλλον μιας χώρας, μια κουλτούρας, ενός πολιτισμού.
Τα παιδιά είναι τα πάντα!
Ο επόμενος γιατρός, ο επόμενος δάσκαλος ,ο επόμενος αξιωματικός κι εμείς τα “καταστρέφουμε” δυστυχώς. Τα κρατάμε πίσω, αντί να τα ωθούμε προς τα εμπρός.
Εμείς οι προπονητές και οι διοικήσεις των ομάδων.
Θα μπορούσα να αναφέρω και γονείς που είναι ακόμα πιο σημαντικό ,αλλά κανείς δεν γνωρίζει τα του οίκου του άλλου και για να μην υπάρξει ίχνος προσβολής από μέρους μου δεν θα αναφερθώ περαιτέρω και θα σταθώ καθαρά στο ποδόσφαιρικο κομμάτι .

Φέρτε τα παιδιά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αφήστε να παίξουν, να αλλάζουν ομάδες χωρίς αντάλλαγματα, χωρίς σκοπιμότητες χωρίς ενεχυρες διαδικασίες στην πλάτη τους .

Κι όταν λέω παιδιά δεν αναφερομαι μόνο στις ακαδημίες ,που είναι ο θεμέλιος λίθος, αλλά τα παιδιά που ηλικιακά έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ( 14 έως 39 ετών ).

Τα παιδιά αυτά δουλεύουν μία και δύο δουλειες.
Κάποιοι εξ αυτών έχουν δικά τους παιδιά, άλλοι έχουν να διαχειριστούν δύσκολες προσωπικες ή οικογενειακές καταστάσεις κι εμείς αντί να βοηθήσουμε τους βυθίζουμε περισσότερο. Τους κόβουμε την χαρα και τον αθλητισμό. Τη νίκη και την ήττα .

Αν και όταν κάποιοι από εμάς ανοίξουμε το πλούσιο Ελληνικό λεξικό και δούμε τι σημαίνει η λέξη ερασιτεχνικό ίσως αναθεωρήσουμε .

Τα τελευταία 3 χρόνια και έχοντας 14 χρόνια ως προπονητής διαπιστώνω ότι τα παιδιά δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικότερα αλλά και με το ποδόσφαιρο ειδικότερα όπως παλιά, για όλους τους λόγους που προανέφερα ( καραντίνα – μισά πρωταθλήματα – τραγικές διοικήσεις – τραγικόι προπονητές κ.α.).
Ολοι κοιτάζουν το συμφέρον τους και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε καν το συμφέρον της ίδιας τους της ομάδας αλλά πράττουν εγωιστικά.
Ο εγωισμός σκοτώνει φίλοι μου !
Σκοτώνει ανθρώπους, σκοτώνει ψυχές, σκοτώνει αξιοπρέπειες.
Χωρίς προειδοποίηση… έτσι απλά ξυπνάς ένα πρωί και είσαι άδειος… από ανθρώπους, από συναίσθημα, από ήθος…
Υπάρχουν παιδιά δίπλα μας που έχουν χάσει το νόημα της ζωής… που αφήνονται… και σωματικά αλλά κυρίως ψυχικά..
Παιδική παχυσαρκία, βία, εκφοβισμός.
Δεν επιτρέπεται να γυρνάμε το βλέμμα σε αυτά τα παιδιά!
Δεν επιτρέπεται εν έτει 2022 να έχει χαθεί εντελώς η έννοια της ευγενούς άμιλλας!
Αυτή η έννοια που θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα.
Δεν επιτρέπεται να βάζουμε τρικλοποδιές στα παιδιά μας, διακόπτοντας οποιοδήποτε πρωτάθλημα, αντί να είμαστε εμείς εκείνοι που θα χτίσουμε στέρεους δρόμους να πατήσουν!
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην ευθύνη του κράτους και τους ιθύνοντες επειδή και αυτούς εμείς τους ορίζουμε.
Σαν προπονητής – γονέας λοιπόν κι εγώ δεν μπορώ να δεχτώ την πιθανότητα να μην ξεκινήσει η να μην ολοκληρωθεί και το φετινό πρωτάθλημα σε όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες επειδή δύο ομοσπονδίες αποτελούμενες από ενήλικες δεν δύνανται να βρουν τη χρυσή τομή σε οποιοδήποτε πρόβλημα έχει προκύψει.
Με εκτίμηση και σεβασμό πάντα και προς πάντες.
Μαυρόπουλος Ιωάννης.
Γονέας – Προπονητής Ποδοσφαίρου

Σχετικά Άρθρα