ΕΠΣΔΑ: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Μιχάλης Τζανόπουλος: Δέχτηκα ένα λυσσαλέο πόλεμο 

Όταν το Καλοκαίρι του 2003, κόντρα σε πείσμα πολλών, μαζί με μια ομάδα πιστών συνεργατών ίδρυσα την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής, άλλαξε ο χάρτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Έκτοτε τα σωματεία της Δυτικής Αττικής, τα οποία μέχρι τότε αποτελούσαν τον «φτωχό συγγενή» των πρωταθλημάτων της Αθήνας και του Πειραιά έγιναν ισότιμα, ισόνομα και αυτόνομα. Πανηγύρισαν τίτλους, κύπελλα και διακρίσεις στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στην διαδρομή των 15 και πλέον ετών τυγχάνει του σεβασμού και της αναγνώρισης όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Προσωπικά κατόρθωσα να εκλεγώ στο Δ.Σ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και είχα την ύψιστη τιμή να είμαι ο τελευταίος αιρετός πρόεδρος της ΕΠΟ, μέχρι την στιγμή που οι «πραξικοπηματικές» μέθοδοι της εξυγίανσης και των θιασωτών της «πάτησαν πόδι» και στο ποδόσφαιρο.

Στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΣ δέχτηκα ένα λυσσαλέο πόλεμο από γνωστά κέντρα αποφάσεων, τα οποία με «εργολαβία», με το «έτσι θέλω» και μεθόδους που παραπέμπουν σε «μαφία», εξανάγκασαν τους παράγοντες των ομάδων να ταχθούν απέναντι στην παράταξη μου. Με παρεμβάσεις, εκφοβισμούς και… όχι μόνο καθώς αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να ανακοπεί η επανεκλογή μου στην προεδρία της ΕΠΣ για 5η συνεχή φορά. Επέλεξα συνειδητά τον δρόμο της σιωπής γιατί διαπίστωσα ότι κανείς από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς δεν ευαισθητοποιήθηκε στα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για τα «πράγματα και θάματα» που λάμβαναν χώρα στην Δυτική Αττική. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

 

Υ.Γ 1 Ουδείς πλέον αχάριστος του ευεργετηθέντος

Υ.Γ 2  Την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς

 

       Με εκτίμηση

                                                                                                                            ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                                                                     ΙΔΡΥΤΗΣ ΕΠΣ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                                                            ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΟ

Σχετικά Άρθρα