ΕΠΟ: Τακτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή στο “Grand Hyatt”

ΕΠΟ: Τακτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή στο “Grand Hyatt”

Πόσα έσοδα αναμένει από FIFA/UEFA, τηλεοπτικά και επαγγελματικό ποδόσφαιρο – Πόσα θα δώσει σε Ενώσεις και διαιτησία.
Αύριο, Παρασκευή, 25 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της ετήσιας, τακτικής, Γενικής Συνέλευσης των μελών – ενώσεων της δύναμης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Οι εργασίες που έχει οριστεί να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε αίθουσα του ξενοδοχείου έχει οριστεί να ξεκινήσουν στις 10:00′.
Κατά την διάρκεια των εργασιών το Σώμα θα απασχολήσουν τα θέματα του οικονομικού απολογισμού του έτους 2020 καθώς και ο προϋπολογισμός του έτους 2022
Δεν θα συζητηθεί η Ολιστική Μελέτη U.E.F.A. / F.I.F.A. καθώς η ενσωμάτωσή της στο Καταστατικό της ΕΠΟ θα τεθεί προς ψήφιση στην Εκτακτη, Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Ιουλίου, καθώς σύμφωνα με την Ομοσπονδία δεν υπήρξε επαρκής χρόνος διαβούλευσης. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν είχαν λάβει μέχρι πρόσφατα το προς έγκριση Καταστατικό, στο οποίο ενσωματώθηκαν οι προσθήκες που έγιναν με βάση την Ολιστική Μελέτη, που εκπόνησαν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές Αρχές. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών τη Δευτέρα, 19/7 για τις τροποποιήσεις του υπό ψήφιση Καταστατικού
Πόσα έσοδα αναμένει από FIFA/UEFA, τηλεοπτικά και επαγγελματικό ποδόσφαιρο – Πόσα θα δώσει σε Ενώσεις και διαιτησία
Προβλεπόμενο πλεόνασμα 2.065.854 ευρώ, που θα βελτιώσει την καθαρή της θέση, θα έχει ο προϋπολογισμός, που αναμένεται να παρουσιάσει η Ε.Π.Ο. στην αυριανή γενική συνέλευση.
Προβλέπονται έσοδα 8,5 εκάτ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων των εθνικών ομάδων, του Κυπέλλου και των υπόλοιπων διοργανώσεων, παρότι τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου κυμμάνθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα κατά την τελευταία αγωνιστική περίοδο.
Προβλέπονται έσοδα 4,7 εκάτ. ευρώ από FIFA/UEFA για διάφορα προγράμματα, παρότι τουλάχιστον από την πλευρά της UEFA η καταβολή των χρημάτων συνδέεται με την ψήφιση των αλλαγών στο καταστατικό που προβλέπονται στην ολιστική μελέτη.
Επίσης προβλέπονται περίπου 2,2 εκατ. ευρώ από παράβολα για συμμετοχή σε διοργανώσεις, δικαστικά έξοδα και πρόστιμα, που η Super League 1 θέλει να μειώσει και έσοδα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περίπου 5,2 εκάτ. ευρώ (έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ κ.α.)
Όσο αφορά στα έξοδα προβλέπονται 5,9 εκάτ. ευρώ ως «γενικά έξοδα» (μισθοί, ενοίκια κ.α.), 4,3 εκάτ. ευρώ για τη διοργάνωση πρωταθλημάτων, 1,6 εκάτ. ευρώ για τη διαιτησία (αμοιβές μελών ΚΕΔ, σεμινάρια VAR) και 6,5 εκάτ ευρώ «έξοδα εθνικών ομάδων» (μισθοί προπονητών κ.α.)
Σχετικά με την επιχρορήχηση των Ε.Π.Σ. προβλέπεται ότι θα είναι 1.250.000 ευρώ, όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αντίστοιχα με τα περυσινά είναι και τα ποσά για τις υπόλοιπες επιχορηγήσεις προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σχετικά Άρθρα