ΕΠΟ: Αποφασίστηκε η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Λουκέτο μέσω της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας λόγω του μητρώου.


Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία «βοήθειας» των σωματείων για το μητρώο και η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε τη διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Με αφορμή το θέμα του μητρώου η ΕΠΟ κλήθηκε να ψηφίσει τρία διαφορετικά σκέλη. Το πρώτο ήταν η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Το δεύτερο η παροχή εξουσιοδότησης στη Γ.Σ. της ΕΠΟ ώστε εάν αλλάξουν τα δεδομένα με το μητρώο, να συνεχιστούν. Η τρίτη πρόταση ήταν η αναστολή ιδιότητας μέλους σε όποια ΕΠΣ πάει αντίθετα στην πλειοψηφία.

Άπαντες ψήφισαν θετικά εκτός από πέντε ομάδες και τρεις ΕΠΣ. Επίσης, η ΕΠΣ Σάλας ψήφισε ναι, αλλά με την υποσημείωση να γίνουν κανονικά τα δικά της πρωταθλήματα. Ο τελικός απολογισμός ήταν 57 ναι, 4 όχι, 4 λευκά.

Αναλυτικά ποιοι είχαν αντίθετη άποψη με τις προτάσεις της ΕΠΟ:

Αστέρας Τρίπολης: Λευκό

Βόλος: Λευκό

Ιωνικός: Λευκό

Λαμία: Λευκό

Ολυμπιακός: Όχι

ΕΠΣ Ηλείας: Όχι στο πρώτο και αποχή στα άλλα δύο

ΕΠΣ Λακωνίας: Όχι

ΕΠΣ Πειραιά: Όχι

ΕΠΣ Σάλας: Ναι αλλά με αίτημα εξαίρεσης των δικών της Πρωταθλημάτων.

H ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

  1. Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
  2. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.
  3. Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Σχετικά Άρθρα