ΑΘΗΝΑ ΡΕΝΤΟΥΜΗ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η προπονήτρια της γυναικείας ομάδος του Πήγασου Θριασίου 2012 Αθηνά Ρεντούμη δήλωσε:
”Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Η γνώμη μου είναι πως δεν θα ανοίξει ο αθλητισμός,όπου ανήκει σε τοπικό επίπεδο,όπου ανήκουν και οι γυναικείες κατηγορίες.Με επιφύλαξη,δεν ξέρω τι θα γίνει με την Α’Εθνική Γυναικών τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε περιθώριο χρόνου,αν υπάρχει για την διεξαγωγή των αγώνων.Όπως κι να έχει ακόμη και η Πολιτεία τώρα να δώσει το ”φως” για το άνοιγμα(κάτι που δεν προβλέπεται άμεσα θεωρώ).Νομίζω πως η οικονομική καταστροφή που έχει δημιουργήσει η πανδημία εδώ και ένα χρόνο περίπου,έχει φέρει σε τέλμα τα σωματεία που όχι μόνο δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα rapid test που χρειάζονται σε εβδομαδιαία μορφή,αλλά ούτε και σε όλα τα υπόλοιπα έξοδα που καλείται ένας σύλλογος τόσο σε καθημερινή όσο και σε μηνιαία κατάσταση να πλήρώνει.
Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσω για τον Πήγασο και θα συνεχίσω την άποψη μου:Όλοι οι χορηγοί που μας βοηθούν,μικρής ή μεγαλύτερης οικονομικής δυναμικής έχουν καταστραφεί.Όλες οι δραστηριότητες-εκδηλώσεις που διοργανώνουμε,δεν μπορούν φυσικά να πραγματοποιηθούν ούτε τώρα,ούτε και τους επόμενους μήνες λόγω της κατάστασης.Διάφορες οικονομικές συμφωνίες που κλείνουμε κάθε χρόνο με κάποιους επιχειρηματίες ως προς την διαφήμιση και την προβολή τους για ένα αγωνιστικό έτος και πολλά άλλα πλέον λογικά δεν υφίστανται και το θεωρώ λογικό,όταν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δουλέψει εδώ και τόσους μήνες.Μην ξεχνάς ότι εμείς στον Δήμο μας(Ελευσίνα-Μαγούλα)είχαμε καθολικό κλείσιμο κτλ. και μπήκαμε πλέον στους περιορισμούς που υπάρχουν και στους υπόλοιπους Δήμους.
Επίσης,τόσο εγώ όσο και κάποιοι άλλοι γυμναστές που συνεργαζόμαστε στον Σύλλογο,οι κύριες δουλειές μας επικεντρώνονται γύρω από το κομμάτι του Αθλητισμού,δηλ. Γυμναστήρια,Αγωνιστικές Ομάδες,Ακαδημίες και όλοι μας βρισκόμαστε πλέον τόσο καιρό εκτός εργασίας.Θεωρώ πως μόνο οι Δήμοι μπορούν αυτή την χρονική στιγμή να στηρίξουν τα σωματεία,καθώς άλλοι οικονομικοί πόροι,λόγω της πανδημίας,όπως προείπα,δεν υπάρχουν σε περίπτωση επανεκκίνησης του αθλήματος.
Επίσης,αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα,κάτι που θεωρώ πως δεν θα γίνει(και αν γίνει με κλήρωση ένας μόνο γύρος),η βοήθεια της ομοσπονδίας είναι ελάχιστη σε αυτά που καλείται κάθε σωματείο να πράξει.Αν φύγουμε από το οικονομικό και περάσουμε στην αγωνιστική κατάσταση των αθλητριών,θα δούμε πως και εκεί υπάρχει μεγάλο θέμα.Οι αθλήτριες έμειναν έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης στην πρώτη καραντίνα,επανήλθαν με μια δίμηνη προετοιμασία και τώρα έχουν πάλι μια αποχή τριών μηνών σχεδόν.Αυτό συνεπάγεται ότι για να μπορέσουν να επανέλθουν,θα πρέπει να γίνει και πάλι μια προετοιμασία τουλάχιστον έξι εβδομάδων με προπονητική μεθοδικότητα και μεγάλη προσοχή,προκειμένου να αποφύγουμε πιθανούς τραυματισμούς.Οι αθλήτριες δεν είναι επαγγελματίες,δεν βρίσκονται σε καθημερινή εκγύμναση,ούτε έχουν προσωπικό γυμναστή από πάνω τους,ούτε διατρέφονται και κινούνται σε επαγγελματικά πλαίσια,προκειμένου να μιλάμε για λιγότερο χρόνο επαναφοράς τους στην αγωνιστική δράση προκειμένου να είναι έτοιμες.Όπου και πάλι οι τραυματισμοί δεν σημαίνει πως θα αποφευχθούν 100%.
Επίσης,ακούω ή διαβάζω ότι τα τοπικά-γυναικεία πρωταθλήματα θα διεξαχθούν μέχρι τέλη Αυγούστου.Αυτό δεν γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους και το γνωρίζουν όλοι!Και επαγγελματικά δεν υφίσταται,καθώς πολλές αθλήτριες εργάζονται σεζόν κυρίως στα νησιά,ενώ θέλουν να απολαύσουν και τις καλοκαιρινές τους διακοπές.Ακόμη και αυτά να παραβλέψουμε όμως,το βασικότερο είναι ότι λόγω ζέστης και κλιματολογικών συνθηκών,Ιούλιο και Αύγουστο ποδόσφαιρο με 40 και πλέον βαθμούς μεσημεριάτικα,ποδόσφαιρο δεν πραγματοποιείται!Βραδινοί αγώνες για λόγους διαδικαστικούς δεν θα μπορέσουν να γίνουν,μεταφορές-ταξίδια ομάδων,έλλειψη φωτισμού γηπεδικών χώρων κτλ.,οπότε κατά τη γνώμη μου μοιάζει αδύνατο αυτό το σενάριο.
Θεωρώ πως για να προλαβαίναμε το πρωτάθλημα,θα έπρεπε να ξεκινούσαμε προπονήσεις τώρα δηλ. 25 Γενάρη,ώστε σε 35-40 ημέρες να γινόταν η έναρξη,δηλ. αρχές-μέσα Μαρτίου(μιλάω για την Β’Εθνική με τις 14 αγωνιστικές που διαθέτει).Και σε 3,5 μήνες με εβδομαδιαίους αγώνες να είχαμε την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στα τέλη Ιουνίου.
Όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλα είναι στον ”αέρα”,ενώ οικονομικά για τα τεστ των αθλητών,δεν έχει ακουστεί τίποτα συγκεκριμένο!
Η πολιτεία δεν αναφέρθηκε για κανένα άνοιγμα αθλητισμού,πλην των επαγγελματικών κατηγοριών και πολλά άλλα.Νομίζω πως και η φετινή χρονιά θα είναι χαμένη και μαζί με το ”πάγωμα” του αθλητισμού,μεγάλο πλήγμα δημιουργήθηκε στις ψυχές των αθλητριών,όπυ βιώνουν μια άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση(την χειρότερη θα έλεγα)δημιουργώντας αρνητική διάθεση,τόσο στην σωματική όσο και στην ψυxική τους υγεία.

πηγή: Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Σχετικά Άρθρα