ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΕΪ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΜΕΓΑΡΩΝ  ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΕΪ

 

Η  16χρονη Σίλια Κίτσιου είναι πλέον αθλήτρια του ΑΟΦ Πορφύρα Πειραιά ομάδα της Α1 της γυναικείας ελληνικής volleyleague. Ο Πορφύρας, από τις κορυφαίες ομάδες του γυναικείου βόλεϊ, επενδύει σε νέες αθλήτριες και μέσα σε αυτό το πλαίσιο το τμήμα scouting παρακολουθούσε τα 2 τελευταία χρόνια την αθλήτρια μας στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΔΑ που συμμετείχε ο Ευκλείδης. Πλέον οι συνθήκες κατέστησαν ώριμες ώστε να επιτευχθεί αυτή η σπουδαία μετακίνηση.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ
Ο Πορφύρας αποτελεί την νέα ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ και θεωρείται ότι ανήκει, βάση αποτελεσμάτων, ανάμεσα στις 6-7 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας την τελευταία πενταετία. Στο πρωτάθλημα της περιόδου 2018-2019 τερμάτισε στην 6η θέση κερδίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο CEV European Challege Cup.
ΔΙΑΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗ

Ο ΑΣ Ευκλείδης Μεγάρων, ο πρώτος σύλλογος που καλλιέργησε το όμορφο άθλημα του βόλεϊ στα Μέγαρα, πετυχαίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κάτι πραγματικά πολύ σπουδαίο που αποδεικνύει περίτρανα τη σωστή λειτουργία των τμημάτων υποδομής του και της αθλητικής φιλοσοφία του, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά και στο ποδόσφαιρο και πρόσφατα στο μπάσκετ. Μια φιλοσοφία που στόχο έχει την ανάδειξη πρώτα σωστών χαρακτήρων και αθλητών και μετά την προώθηση των εξαιρετικών ταλέντων σε ομάδες υψηλότερων κατηγοριών.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κο Μπακαούκας Πέτρος δήλωσε για την νέα πρόκληση στην αθλητική καριέρα της Σίλιας:
«Μετά τις επιτυχίες του ποδοσφαίρου την δεκαετία 2010 – 2020, έρχεται και η σειρά του βόλεϊ να σημειώσει μία τεράστια επιτυχία: η αθλήτρια μας Σίλια Κίτσιου που μεγάλωσε αθλητικά στην «αγκαλιά» του Ευκλείδη, είναι αθλήτρια ομάδας Α1, του ΑΟΦ Πορφύρα Πειραιά. Ο στόχος του συλλόγου μας είναι να αθλεί και να εκπαιδεύει νέα παιδιά της πόλης μας με στόχο να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι πρώτα και καλύτεροι αθλητές στη συνέχεια. Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν ο Ευκλείδης γίνεται το «σκαλοπάτι» για να αναδείξουν τα παιδιά μας το ταλέντο τους και την αξία τους επιδιώκοντας με δουλειά και υπομονή υψηλότερους στόχους. Εύχομαι υγεία και κάθε επιτυχία στη Σίλια μας στην νέα της ομάδα».

Θα ήταν παράλειψη τέλος να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία στους προπονητές που έχουν δουλέψει και δουλεύουν στην ακαδημία μας, οι οποίοι με υπομονή και κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες πολλές φορές έχουν μεταδώσει πολύτιμες αθλητικές γνώσεις σε όλα τα παιδιά που στελεχώνουν τα τμήματα μας, αγωνιστικά ή μη. Συγκεκριμένα πολλές ευχαριστίες απευθύνουμε στον κο Τάκη Κορδαλή, που ουσιαστικά «έχτισε» την ακαδημία του βόλεϊ από το μηδέν και την κα Μαρίζα Μπεκιάρη που με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει το έργο του κου Κορδαλή.
Aπόδοση: ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

Σχετικά Άρθρα