Ακαδημία Α.Ο. Μίμας Μικρασιατική- AEK FC Academy / Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΕ ΑΕΚ

Ακαδημία Α.Ο. Μίμας Μικρασιατική:

AEK FC Academy / Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΕ ΑΕΚ

Ενα ακόμα Περιφερειακό Τουρνουά υπό την αιγίδα του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου. Ηταν το Περιφερειακό Τουρνουά Αττικής «Διονύσιος Κυριακόπουλος» με διοργανωτή τον Ερμή Ανω Λιοσίων και με τη συμμετοχή ομάδων Κ16, Κ14, Κ12, Κ10 και Κ8 από συλλόγους του Δικτύου της ΑΕΚ (Ερμής Ανω Λιοσίων, Φοίβος/Αίολος Γλυφάδας, ΑΟ Υμηττού-Χαραυγής, ΑΟ Μίμας Μικρασιατική, ΠΑΣ Αγιος Γεώργιος Κορίνθου) αλλά και άλλους του νομού Αττικής (Ειρήνη Πετρούπολης, Ηρακλής Ελευσίνας, Θρασύβουλος, ΔΑΣ Ζεφυρίου, Αργώ Μεγάρων, Ηράκλειο).
Ηταν ένα πολύ απαιτητικό διήμερο που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς περίπου 450 παιδιά απόλαυσαν τη συμμετοχή τους σε ένα πραγματικά μεγάλο και σημαντικό αθλητικό γεγονός. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η βράβευση του αθλητή Κρίστιαν Τσουρέκου της σχολής του Ολυμπιακού Μεγάρων Αργώ που αγωνίζεται με κινητικές δυσκολίες!
Παρόντες εκ μέρους της ΑΕΚ ήταν Διευθυντής Εκπαίδευσης του Δικτύου Ακαδημιών κ. Ηλίας Κυριακίδης, ο προπονητής της Κ12 της ΑΕΚ κ. Στέλιος Ορφανίδης, ο επικεφαλής του τμήματος scouting της κεντρικής Ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Δημήτρης Ρούσσος, ενώ στο τουρνουά παρεβρέθηκε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και Πρωταθλητής Ευρώπης 2004 κ. Κώστας Κατσουράνης.
Ο Ερμής Ανω Λιοσίων ευχαριστεί ξεχωριστά όλες τις ομάδες που έδωσαν το «παρών» στο τουρνουά, τους υπεύθυνους και τους προπονητές για την άψογη συνεργασία. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το οφείλουν οι διοργανωτές στα παιδιά, τα οποία έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι όταν υπάρχει ένα περιβάλλον που προάγει το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, αυτά αποδίδουν καλύτερα και φεύγουν από το γήπεδο ευτυχισμένα! Διότι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο κ. Κυριακίδης, «είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση μιας αρμονικά ανεπτυγμένης προσωπικότητας ενός νεαρού μαθητή-αθλητή».

Σχετικά Άρθρα