-

Το Topiko24 κάπου..στο Νομό Φθιώτιδας...

14-06-17 11:06
Το Topiko24 κάπου..στο Νομό Φθιώτιδας...

 

Στα αθόρυβα φέτος έστειλα κάπου στα βόρεια δυο ποδοσφαιριστές από τον Πειραιά που βρίσκονταν για δύο δεκαετίες στην αφρόκρεμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της πόλης μας(ονόματα δε θα πω). Λόγο του ορίου ηλικίας στο λεκανοπέδιο λοιπόν αναγκαστικά μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν 3μισι ώρες ταξίδι κάθε βδομάδα για να κλωτσάνε ΕΠΙΣΗΜΑ την μπαλίτσα. Ουσιαστικά μιλάμε για μια περίπτωση που ο εθισμός των τοξικομανών μοιάζει παιχνιδάκι μπροστά στον δικό τους με το ποδόσφαιρο.  

 

Γράφει ο: Νίκος Μακρής

 

Εκεί λοιπόν στα βόρεια υπάρχουν αντίστοιχοι τοπικοί ήρωες που έχουν προσφέρει τα πάντα στον χώρο του αθλητισμού και συνεχίζουν να το κάνουν με τον ίδιο ζήλο παρότι τα χρόνια έχουν περάσει αρκετά. Ένας τέτοιος λοιπόν τοπικός ήρωας είναι και ο Γιώργος Ηλιόπουλος.

 

Ο 45χρονος πλέον ποδοσφαιριστής – προπονητής προσφέρει στον χώρο του αθλητισμού ούτε λίγο ούτε πολύ 30 ολόκληρα χρόνια στον νομό Φθιώτιδας. Ένα χρόνο μετά τη γέννησή μου (1987) ήταν στην επιλογή της Εθνικής Παίδων με τον τότε ομοσπονδιακό προπονητή Βασιλείου ο οποίος είχε αγωνιστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η συνέχεια του μπορεί να μην ήταν ακριβώς όπως την ονειρευόταν καθώς εκείνη την εποχή για να παίξεις μπάλα επαγγελματικά έπρεπε να αφήσεις τον τόπο σου κάτι που ήταν πολύ δύσκολο, αλλά ήταν σταθερά ένας παίκτης ο οποίος διακρινόταν για το ήθος του και την αγωνιστική του παρουσία στην περιοχή.

 

Πλέον και με χρέη προπονητή προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΑΣ Μεξιατικό και στις ακαδημίες του Νικηφόρου Ουρανού. Η ακαδημία του Νικηφόρου Ουρανού είναι μια ακαδημία πρότυπο η οποία γεννήθηκε πριν τρία χρόνια.

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Γιώργο Ηλιόπουλο μας δήλωσε:

"Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις σε αυτές τις δύσκολες εποχές να χτίζονται ακαδημίες οι οποίες προσφέρουν στα παιδιά την ουσία του αθλητισμού που είναι η ευγενής άμιλλα. Νιώθω πολύ όμορφα στον Νικηφόρο Ουρανό. Οι γονείς, τα παιδιά, οι άνθρωποι της ομάδας με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Χαίρεσαι πραγματικά να βοηθάς τέτοιους ανθρώπους που έχουν ως στόχο την βελτίωση των παιδιών σε όλα τα επίπεδα.

Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το γηπεδικό πρόβλημα, ευχόμενοι να υλοποιηθεί το έργο του γηπέδου 7x7 στην περιοχή. Είναι δύσκολο και ειδικά στον βαρύ χειμώνα που κάνει εδώ να προπονούνται παιδιά ηλικίας 7-10 ετών σε λάσπη. Θα συνεχίσω να στηρίζω αυτή την προσπάθεια, αφού ούτως η άλλως η ποδοσφαιρική μου καριέρα φτάνει στη δύση της και θέλω να συνεχίσω να προσφέρω στον χώρο από το πόστο του προπονητή. Το επόμενο βήμα είναι να πάρω το δίπλωμα του προπονητή και από εκεί και πέρα νομίζω ότι με θέληση και μεράκι όλα θα γίνουν."

                                                                                                                        info@topiko24.gr